Juventus

Raiola: ”Om rätt bud kommer för Pogba…”

Superagenten om buden som ständigt trillar in för Paul Pogba och om hur Juventus borde agera när fransmannen väl säljs. 

Paul Pogba är skadad och kan inte hjälpa Juventus storma mot liga- eller Champions League-titeln. Trots detta är knapapst intresset för fransmannen mindre. Pogbas agent Mino Raiola pratade med La Stampa om sin mittfältsklient.
– Vi skrev på fem år med Juventus, men vi är alla vuxna män och om rätt bud kommer för Pogba så kan dealen gå igenom. Det som är viktigast för Juventus är att återbygga laget med de pengarna, annars kommer en försäljning ses som en misstag om två år. Man måste förändra när man är bra, inte bara när man tvingas till det. Nästa år kan de komma att göra det med fyra eller fem spelare.

Raiola minns tillbaka när Juventus sålde en annan rätt välkänd fransman och ger också Juventus råd kring vilken sydamerikansk anfallare man borde satsa på.
– Kom ihåg när Zidane såldes! Står det mellan Cavani och Dybala skulle jag välja Dybala. Cavanis lön är lite för hög är jag rädd.

Att vara agent till spelare som Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba kan knappast vara något lätt jobb.
– Jag har fått mer än 2000 telefonsamtal om Pogba från början av året. Nästan 20 om dagen, ett par av dessa är för att förhandla. Det är bara vissa som är värt en förlovning, inte ett riktigt bröllop.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar