Juventus

OFFICIELLT: Känslosam Marchisio lämnar Juventus

Claudio Marchisio är inte längre en Juventusspelare. Mittfältaren har idag i överenskommelse med klubben att riva kontraktet. 

Det blev 25 år i den svartvita tröjan och 389 matcher i A-truppen. Men nu är Claudio Marchisio inte längre en Juventusspelare. Idag revs spelarens kontrakt och i ett uttalanade på sociala medier tackar Juventus Marchisio för alla hans insatser. Spelaren själv har också tagit till sociala medier för att säga adjö.

”Tusen tankar och tusen bilder blev mitt sällskap genom natten. Jag kan inte sluta titta på detta foto och på ränderna i vilka jag skrev min historia som spelare och människa. Jag älskar tröjan till den grad att jag är övertygad att lagets bästa alltid ska komma först. Alltid. Under en tuff dag som denna är det viktigt att hålla fast vid den principen. Du är det vackraste i denna fantastiska historia, så på grund av det kommer vi kunna säga adjö under lite mer specialla former om några dagar. Trots allt, nummer 8 är inget annat än evighetssymbolen som blickar uppåt.”

Vilken nästa klubb blir är inte klart, men det har ryktats en del om MLS.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar