Mercato

Nykomlingen jagar Pikachu och John Lennon

Serie A-nykomlingen Spal jagar en rad förstärkningar inför den kommande säsongen. Ferrara-laget är främst ute efter en högerback och letar en sådan i Sydamerika. Den lokala tidningen La Nuova Ferrara rapporterar att det första namnet som klubben ska ha ögonen på är Hernán Petrik Vidal. 23-åringen, som även följs av Atalanta, spelar i den uruguayanska klubben Peñarol och har såväl offensiva som defensiva styrkor.

De två andra namnen som Spal uppges ha på sin önskelista är mer kända, men kanske inte av sportsliga skäl. Glaybson Yago Souza Lisboa, mer känd under smeknamnet Yago Pikachu, är en 25-årig högerback som spelar för Vasco da Gama i den brasilianska ligan. Spelaren, som fick smeknamnet i ung ålder på grund av sitt stora Pokémon-intresse, kan spela såväl som ytterback som yttermittfältare och har ett kontrakt som går ut sista december 2018.

Den tredje och sista spelaren som Spal följer heter John Lennon Silva Santos och går under smeknamnet John Lennon. Även han är högerback med ett kontrakt som går ut den sista december 2018 och ska enligt La Nuova Ferrara vara den mest lättåtkomliga spelaren av de tre alternativen, då han har svårt att ta en plats i klubblaget Cruzeiro.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar