Chievo

Mkhitaryan: ”Juventus? Ingenting är omöjligt”

Det har talats om en Turinflytt för Henrikh Mkhitaryan vid flera tillfällen. I sommar kan det vara dags – spelaren stängde i alla fall inte dörren när han fick frågan.

Den 27-årige mittfältaren spelar för närvarande i Borussia Dortmund och har ett kontrakt som går ut sommaren 2017. I en intervju med Gazzetta Dello Sport, som Gianluca Di Marzio återger, talade Henrikh Mkhitaryan kryptiskt om en eventuell transfer.
– Juventus? I det här livet är allt möjligt, du vet aldrig vad som händer. Vi får se i sommar. La Liga, Premier league och Serie A är alla toppligor, det bästa är att välja en klubb där jag kan bidra på bästa sätt. Juventus har stora anfallare som Dybala, Morata och Mandzukic. Kan jag få spela som trequartista där? Jag vet inte, kanske, sade armeniern.

Mkhitaryan fick också en fråga om vilka språk han talar. Han öppnade då för att italienskan kan vara på ingång, men berättade också att han kunde ha hamnat i Italien tidigare när han kopplades ihop med en annan klubb.
– Jag kan fem och ett halvt språk. Givetvis armeniska, men även engelska, franska, ryska och portugisiska, samt tyska. Blir italienska nästa språk? Kanske. Chievo? Jag var 19 år då, men fick rådet att inte gå dit, sade Mkhitaryan.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar