Juventus

Juventus aktie stiger – och Ferrari tar stor del av Ronaldo-lön?

Juventus och Cristiano Ronaldo. Klubben och namnet i samma mening har gjort fotbollsvärlden galen, vilket bland annat går att notera i Juventus aktie, som skjutit i höjden. 

Cristiano Ronaldo till Juventus är inte ett galet rykte längre, mycket pekar på att det finns substans i det hela. Den stora frågan är dock hur Juventus ska kunna finansiera ”världens bästa spelare”. Övergångssumman på 100 miljoner euro är inte det stora problemet, utan utmaningen blir att kunna lägga 30 miljoner netto (60 miljoner euro brutto) per år till Ronaldo. Men pengarna börjar redan nu komma in till Juve.

Enligt Football Italia, som hänvisar till fotbollsekonomisidan Calcio e finanzia har Juventus aktie stigit med 22 procent senaste tre dagarna. Detta ska innebära att klubbens egna kapital stigit från 665 miljoner euro till 825 miljoner euro.

Dessutom rapporterar samma sajt att Juventus sponsorer och Juventus börjat diskutera hur man kan stötta upp ett eventuellt Ronaldo-köp. En huvudroll kan Ferrari komma att spela. Sportbilsföretaget sägs vara villiga att göra Ronaldo till sitt stora ansikte utåt, och för detta kan Ronaldo få hela 20 miljoner euro per år. Detta skulle kunna ses som en del av ”lönen” han får från Juventus, trots att det sker via Ferrari. Det är också en metod för att minska utgifterna i de ekonomiska böckerna, vilket bland annat PSG sysslat med ett tag.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar