Intervju

Dybala: ”Fantastiskt att kopplas ihop med klubbar som Barcelona och Arsenal”

Paulo Dybala är Palermos superstjärna men också en av Serie A:s starkast lysande stjärnor den här säsongen, och 21-åringen har med sina prestationer dragit till sig intressen från många storklubbar i bland annat England. Vilket har lett till att en intervju har getts till goal.com där han pratar om sin framtid och intresset från Premier League, bland annat.

– Det går bra nu men jag kan inte slappna av. Jag måste fortsätta och alltid vara fokuserad. Ryktena om min framtid är ett resultat av mitt hårda arbete och jag måste fortsätta göra saker på samma sätt, kommenterar Paulo Dybala sin succésäsong.

Med en andraplats i skytteligan tack vare nio gjorda mål, och en säsong där han varit inblandad i hela 56% av sitt lags mål framåt – mer än någon annan spelare i hela Serie A – så har han växt ut till att vara en av ligans hetaste spelare under hösten. Något som självklart lett till många intressenter, både från utlandet och i Italien.

– Det är en fantastisk känsla att kopplas ihop med klubbar som Borussia Dortmund, Inter, Barcelona och Arsenal. Alla spelare drömmer om att komma till en storklubb och spela med de bästa.

– Du försöker alltid ge allt och nå toppen, och mitt mål är att arbeta hårt för att nå toppen.

Trots de inhemska locktonerna från bland annat Inter så gör Dybala ingen hemlighet av att han lockas mer av de lite större ligorna i andra länder i Europa, och främst England.

– Jag gillar som synes italiensk fotboll, men jag gillar även La Liga. Och jag följer Premier League också. Alla lag där går framåt och försöker attackera, det händer inte i Serie A. Det är därför som jag gillar engelsk fotboll. Det är många lag som slåss om titeln. Det är den största skillnaden mot La Liga, där du alltid har samma lag som slåss om den.

Varken Franco Vazquez eller Paulo Dybalas insatser för Palermo har gått obemärkta förbi Antonio Conte och den italienska landslagsledningen, och Solo Calcio tidigare har rapporterat om ett intresse från Gli Azzurris sida att knyta till sig de båda argentinarna med italiensk medborgarskap. Men där Vazquez har öppnat upp dörren för att representera Italien har Dybala gjort tvärtom, och sagt att hans dröm alltid varit att spela i Argentinas blåvitrandiga tröja, tillsammans med bland andra Lionel Messi.

– En dröm jag har är att spela tillsammans med Lionel Messi. För mig är han den bästa spelaren någonsin, och jag hoppas att jag någon gång för chansen att spela med honom, säger Dybala.

Däremot behåller den 21-årige argentinaren fötterna på jorden när ryktena om en flytt till just Messis Barcelona eller andra klubbar kommer på tal, och han slår hål på de rykten som säger att han lämnar Palermo redan nu i januari.

– Det hade varit fel att säga att jag vill gå till Barcelona eller Real Madrid nu. Palermo har gett mig så mycket och förtjänar inte det. Jag har fortfarande ett kontrakt i två år till. Jag vill fortsätta växa här i nuläget och göra det bra för Palermo, avslutar Paulo Dybala.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se