Juventus

Di Marzio: ”Juventus uppmanas att buda på Ronaldo”

Cristiano Ronaldo i Serie A? Ja, det har ryktats rejält de senaste dagarna och igår gav Gianluca Di Marzio sin syn på det hela. 

De senaste dagarna har rykten om att Cristiano Ronaldo skulle vara aktuell för Juventus blossat upp. Det har mestadels varit spanska källor som kommit med uppgifterna, men nu börjar även de italienska att haka på. Den som brukar ses som mest ansedd, Skys Gianluca Di Marzio, uttalade sig igår om ryktet.

Mercatoexperten hävdar att det inte är så långt gångna förhandlingar som spanska medier vill få det till, men att det absolut finns en kontakt. Enligt honom är det hela agenten Jorge Mendes idé, och det är han som ska ha uppmanat Juventus att buda på Ronaldo. Transferkonstnanden påstås ligga någon stans mellan 100 och 120 miljoner euro, vilket är pengar Juventus skulle vara villiga att spendera. Desto svårare blir det med lönen.

Ronaldo sägs nämligen kräva en lön på 30 miljoner euro per år. Som jämförelse tjänar Leonardo Bonucci och Gonzalo Higuain 7,5 miljoner euro per år, och den duon är mest välbetald i ligan idag. Att italienska klubbar måste betala lika mycket till i skatt gör inte ekvationen enklare.

Ska en flytt kunna bli av krävs det förmodligen att sponsorer stöttar upp Juventus.

Just nu är Ronaldo en dröm för Juventus, men det är inte en omöjlig dröm…

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar