Mercato

Cuadrado närmar sig Barcelona?

Juan Cuadrados namn är fortfarande ett hett sådant hos de europeiska toppklubbarna. Tidigare i veckan kunde vi rapportera att Fiorentinas ägare Andrea Della Valle gett de intresserade klubbarna en deadline på cirka en vecka att komma med ett respektabelt bud. Om detta inte infrias så skulle Cuadrado stanna i Viola. 

Anledningen till att Fiorentina agerar på detta sätt är inte endast för att pressa de intresserade klubbarna till att öppna plånboken. Andrea Della Valle har siktet inställt på att ta Fiorentina till Champions League denna säsong och ska man lyckas med det så behöver man vara väl förberedda när säsongen drar igång.
Fiorentina vill därför inte hamna i en situation där man säljer förra årets nyckelspelare Juan Cuadrado under mercatons sista dagar, vilket kan leda till att priserna på en eventuell ersättare blir högre då utrymmet till förhandling minskar i samband med tidspressen. Låter det rörigt? Det är det också.

Spanska Sport menar nu att Barcelona lyssnat på Violas president och ändrar sina tidigare planer gällande Cuadrado. Uppgifter menar att Barcelonas primära plan var att vänta tills Dani Alves, 31, var såld för att sedan presentera ett bud på Cuadrado. Den spanska tidningen menar nu att Barca nu är beredda att buda på Cuadrado direkt och summan det pratas om är cirka €35 miljoner. En summa som även Manchester United ska vara redo att betala för colombianens signatur.

Cuadrados glansdagar i Serie A ser ut att vara över.

 

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se