Mercato

Contes önskan: Berardi till Chelsea

Domenico Berardi var namnet på allas läppar när de europeiska högstaligorna drog igång i somras. Italienaren, som hunnit med att göra hela 51 mål på 132 framträdanden i Sassuolo, inledde säsongen briljant med mål i så gott som samtliga matcher han startade. Skador satte dessvärre stopp för Berardi under hösten, men när anfallaren nu är tillbaka i spel har ryktena om en flytt åter börjat florera. 

Domenico Berardi, som spelat för Sassuolo sedan 2010 har tidigare varit delägd av Juventus, men även om han sedan 25 juni 2015 ägs till hundra procent av Sassuolo, sägs Juventus fortfarande ha kvar en köpoption på anfallaren motsvarande € 25 miljoner.

De senaste ryktena rör dock inte den tidigare klubben Juventus, utan snarare en återförening med turinklubbens föregående tränare Antonio Conte, som sedan sommaren numera befinner sig i Chelsea.  La Republica hävdar att Conte ska ha ställt en konkret förfrågan om Berardi, och brittiska scouter ska dessutom ha befunnit sig i Sassuolo under de senaste matcherna för att undersöka anfallarens form. Med tanke på den senaste tidens oroligheter mellan Conte och Diego Costa, rykten som placerar Costa i Kina, samt frustrerande uttalanden om för lite speltid från londonsklubben andre anfallare Michy Batshuayi, känns en värvning av Berardi inte allt för långt bort för de engelska ligaledarna.

Källa: La Republica

Philip Engsfelt
philip@solocalcio.se

Relaterade artiklar