Bologna

Agenten: ”Chelsea skulle vara en dröm”

Emanuele Giaccherini fortsätter att vara en viktig byggsten för Antonio Contes EM-lag. Detta trots att han inte är vidare populär bland fansen. Hur Giaccherinis framtid efter EM ser ut är oklar, men att han vill spela under Conte igen är i alla fall klart. 

Efter flera år i Juventus lämnade Emanuele Giaccherini Serie A för att testa vingarna Premier League och Sunderland. Framgångarna uteblev, så under den senaste säsongen fick han istället hjälpa Bologna till förnyat Serie A-kontrakt. Hur framtiden ser ut är oviss, men Sunderland äger fortsatt spelaren.

När Giaccherinis agent Furio Valcareggi fick frågor om spelarens framtid var han i alla fall säker på sin sak. Giaccherini skulle hemskt gärna återförenas med Antonio Conte även i klubblaget.

– Giaccherini är en spelare som spelade 80 procent av matcherna i Juventus, fast konkurrenterna hette Paul Pogba, Andrea Pirlo, Arturo Vidal och Claudio Marchisio. Conte gillar honom och Chelsea skulle såklart vara en dröm.

Att Conte gillar Giaccherini råder det inga tvivel om. Även i landslaget har Sunderland-spelaren fått stort förtroende.

– Det är dock för tidigt att prata om hans framtid nu. Efter EM så kommer den som vilja köpa honom inte behöva betala en allt för hög summa till Sunderland.

Källa: Gazzettaworld. 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar