Sammanfattning Augusti

Vi på SoloCalcio tänkte dela ut lite utmärkelser varje månad. Provocerande sågningar som månadens sämsta spelare lär komma senare under säsongen men vi har överseende med det nu när det bara har gått två matcher.

Månadens spelare: Stefano Sensi – Den kvicke Intermittfältaren har fått allt att stämma i de första två matcherna. Frispark i ribban, snurrfintat till sig en straff, långskott i mål och många snabba sidledsförflyttningar. I ett hårt jobbande lag är Sensi spelaren som länkar mellan mittfältet och anfallsparet i Inter. För ni som kommer ihåg Emanuele Giaccherini i Antonio Contes landslag EM2016 har Sensi hittat en liknande roll, fast ännu bättre. Frågan är om 50-miljonersvärvningen Nicola Barella kan ta en plats i startelvan när Sensi spelar som han gör. Värt att nämna är att Inter kanske har haft det enklaste spelschemat av topplagen.

Månadens målskytt: Domenico Berardi – Den evige talangen Berardi är fortfarande bara 25 år och kanske kan han blomma ut tillslut ändå. Hattrick gjorde han mot Sampdoria inom loppet av 14 minuter vilket räckte för att ta ensam ledning i Serie As skytteliga.

Månadens frågetecken: Carlo Ancelotti är känd för att bygga trygghet, en 4-3 vinst och en 4-3 torsk är inte likt honom. Med klassförsvararen Kostas Manolas som nyförvärv har vi högre krav på försvaret än sju insläppta mål på två matcher. Landslagsuppehållet kom mer än lägligt för Napoli. Troligtvis kommer Napoli snart hitta tillbaka till tryggheten men då måste det slipas på försvarsspelet.

Månadens lag: Juventus, Inter och Torino är de enda lagen som har fått full pott efter två omgångar. Vi väljer väl Torino då med tanke på att Sassuolo hemma samt speciellt Atalanta borta är inga busenkla matcher. Att vända ett 2-1 underläge mot Atalanta i slutminuterna är riktigt starkt gjort.

Månadens besvikelse: Sampdoria ska inte ligga på en jumboplats med 1-7 i målskillnad på två matcher. Skärpning krävs för mittbacksparet Jeison Murillo och Omar Colley.

Månadens match: Fiorentina-Napoli 3-4 – Feldömda straffar, snygga mål, återkomsten av Kevin-Prince Boateng, ett nytt offensivare Napoli och hets. Serie A rivstartade med en galen premiärmatch som skapade både glädje och irritation. Det enda som saknades var att Franck Ribery gjorde mål i sin debut, för visst borde han kanske fått en straff i matchens slutskede. Nu när det har gått en tid sedan matchen spelades är det trots allt matcher som denna som gör att vi älskar Serie A.

Månadens genombrott: Dejan Kulusevski – Två assist blev det för Dejan när Parma vann med 3-1 mot Udinese. Kulusevski fick även starta mot Juventus. För att ta en plats i Parmas offensiva trio ska Kulusevski peta den erfarne Gervinho och stortalangen Yann Karmaoh, i detta fall är det Karamoh han har lyckats peta. Den vindsnabbe Gervinho verkar vara en spelare Kulusevski har hittat ett bra samspel med. Välkommen till Serie A Kulusevski!.

Månadens svensk: Dejan Kulusevski – Beskrivning kan läsas ovanför men vi ska även slå ett slag för lagkamraten Riccardo Gagliolo som gjorde mål som vänsterback mot Udinese. Behöver Janne Andersson hjälp med att få telefonnummer till Gagliolo kan vi på SoloCalcio hjälpa till. Och om Kulusevski fortsätter såhär hjälper vi gärna Janne med detta också.

Månadens roligaste nyhet: Mario Balotelli är tillbaka till Serie A. Yippie! Vi hoppas på show i Brescia och lite skandaler på det.

Månadens tråkigaste nyhet: Giorgio Chiellinis korsband är tyvärr trasigt, vid en ålder på 35 år kan det vara en skada som dödar en karriär. Chiellini som spelare skapar känslor för alla supportrar, en som Juventusfansen älskar och en som motståndarsupportrarna har många åsikter om. Men som person utanför fotbollen är Chiellini en fantastisk ambasadör för italiensk fotboll och en fin människa med hjärtat på plats. Vi på SoloCalcio önskar Chiellini ett snabbt tillfriskande.

Månadens ilska: Det finns saker med Serie A som vi på SoloCalcio inte är stolta över. Rasism är ett återkommande inslag i Italien, både inom fotbollen och utanför fotbollen. Apljuden från Cagliarifansen mot Inters Romelu Lukaku innan han satte avgörande målet på straff hördes tydligt. Det blir inte bättre av att delar av Inters Curva Nord försvarar Cagliarifansen och en italiensk sportjournalist tycker Inter borde ha varit medvetna om apljuden när Lukaku valdes som straffskytt.

Månadens mål: Antonio Candreva med en strut från 35 meter upp i krysset mot Lecce. Kärlekshistorian Conte och Candreva kommer aldrig att ta slut.