Fredagslistan: Säsongens snyggaste tröjor

Säsongen har dragit igång med dunder och brak, men vi har missat något viktigt. Detta är såklart svårt att förlåta, men ni kan väl alla försöka.

Det är dags att ta på sig modeglasögonen och ranka Serie A-klubbarnas tröjor. Jag ser fram emot ”HUR F*N KAN DU INTE TA MED DENNA TRÖJAN?!” Innan vi börjar så vill jag säga att jag tagit två aspekter i anseende: Utseende och tradition. Tröjan måste vara snygg, såklart. Men tröjan måste också andas emblemet som finns på bröstet. Ok? Ok. Nu kör vi!

5. Milans hemmatröja

Äh, jag är milanista och man har faktiskt en snygg tröja i år. Klart jag tar med den! Jag gillar de tunna ränderna skarpt och Pumas design är snyggare än alla Adidasdesigner senaste 10 åren. Den andas klass (till skillnad från spelet).

4. Sampdorias hemmatröja

Sampdorias bortatröja är något av de sämsta lag sett, men hemmatröjan är som vanligt absolut världsklass. Klassisk, traditionell och stilren. Reklamen är integrerad på ett bra sätt.

3. Inters bortatröja

Okej. Ovan har jag 1) skrivit att jag är milanista och 2) tröjan måste också andas emblemet den representerar. Men jag kan inte ha en lista utan att inte ha med denna tröja. Den är helt enkelt helt sjukt snygg, tycker jag. Den turkosa färgen i kombination med guldet – både på kanter och i emblemet – är nästintill oslagbar. Ta bort loggan och Pirelli så skulle jag ha på mig denna en sommardag.

2. Romas tredjetröja

Detta är kanske den tröja som snurrar mest i sociala medier. Och den har ju i princip allt. Snygga färgkombinationer, en klassisk Nike-logga, gamla Roma-symboler dova i bakgrunden SAMT så är den grundad i tradition. Roma hade nämligen en liknande tröja under 90-talet. Aeäh, denna är fet som fan!

1.Genoas tredjetröja

Här ni! Woawawiwa! Vitt är nästan alltid snyggt. På det har vi St Georgekorset, som är en symbol för både staden och laget. Sen då? Inget mer. Inget jävla kladd. Kappa gör tröjan, och det är ju inte negativt för helhetsbetyget. Hoppas bara Genoa vill spela mer i den under säsongen!

***

Okej, där var listan slut. Nu tänker några av er: ”Var fan är Inters hemma- och tredjetröja?!” ”Var är Parmas Articuno-tröja?”, ”Lazios enkla bortatröja” eller ”Torino har ju snyggaste färgerna och integrerar sponsorerna!”. Ja, tröjor väcker tankar och känslor. Vi tar surret vidare i de sociala medierna!

Annars: Trevlig helg!