Fredagslistan: Saknade Serie A-spelare

Allt var bättre förr. Ett mantra som de flesta calciofiler skriver under på, i alla fall när man tänker på fotbollen. Denna fredag har jag suttit och funderat över spelare som inte längre spelar i Serie A av olika anledningar. Det är också spelare från närtiden, som fortfarande spelar (eller i alla fall inte lagt skorna på hyllan precis) inte typ Maradona eller Hübner. De får någon annan – en som är lite äldre – ha på sin lista (välkommen med en sådan!).

5. Claudio Marchisio

Den fina mittfältaren finns top of mind. Det beror på tragiska anledningar. I veckan så tog sig okända, maskerade och beväpnade gärningsmän in i Claudios bostad när han var hemma tillsammans med sin fru. Paret blev hotade och rånade på sina värdesaker. Så ja, jag lider med paret Marchisio idag. Men efterspelet påminner också om varför jag saknar Marchisio. Lugnt och sansat förklarade mittfältaren att samhällsklyftorna är en del av orsaken till detta problem (läs mer här). Denna lugna och sansade människa var lika fin på fotbollsplanen. Snälla, kom tillbaka Claudio!

4. Zlatan Ibrahimovic

Inte en sådan här typ av lista utan Zlatan va? Zuperzvensken står utan kontrakt och visst går det inte många dagar utan att man tänker på vad Zlatan skulle kunna åstadkomma i Serie A igen. Ska han frälsa Milan? Ska han skjuta Napoli till en titel? Ska han bilda supertrio med Chiesa och Ribery? Nää… det är nästan så jag blir blödig igen. Kom tillbaka, Ibra!

3. Daniele De Rossi

Det är ju otroligt vackert att De Rossi får spela i Boca Juniors tröja. Men, det fråntar inte faktumet att huvudstadsklubben står utan en rejäl ikon (förlåt, Florenzi…). De Rossi hade absolut kunnat fylla en roll i denna trupp, speciellt i skadetider som dessa. Dessutom hade han kunnat hjälpa den ibland något otrygge Fonseca. Dessutom, det är Daniele Fucking De Rossi – han ska spela i Roma!

2. Edinson Cavani

PSG har fått en ny bomber från Serie A. Den personen saknar jag inte i Serie A… Däremot finns det en långhårig uruguayan kvar i PSG som hemskt gärna får komma hem. Ersätt den där Milik nu, Einson!

1.Sebastian Giovinco

Handen på hjärtat, vet du var Sebastian Giovinco spelar just nu? Toronto? Fel. Atonmyran håller till i Al-Hilal. Där springer han omkring, tunnlar, gör mål och tjänar stora pengar. Men, tänk er Giovinco i någon mindre klubb i Serie A istället. Varför inte Parma? Han är för bra och för ikonisk att vara i Al-Hilal. Jag saknar dig, Sebastian.