Lazio

”Vi har de här matcherna i vårt DNA”

Inför lördagens drabbning mot Juventus i Turin säger Lazios tränare Simone Inzaghi att laget har dessa typer av matcher i sitt DNA och att det blir viktigt att hålla en hög koncentrationsnivå hela fajten. Juventus tränare Massimiliano Allegri säger att ett huvudbry med årets lag är vem som ska ta frisparkarna.

Det är föga sannolikt att Juventus underskattar sin motståndare när Lazio kommer på besök till det enade Italiens första huvudstad senare i kväll. Under fredagens presskonferens påminde Max Allegri att det var just Lazio som i fjol satte stopp för sviten med 41 raka matcher utan förlust på Allianz Stadium.

– Det är ett fysiskt och väldigt välorganiserat lag som älskar att slå till på kontringar. Därför måste vi vara fokuserade hela matchen och göra en bättre insats än för en vecka sedan. Simone Inzaghi är en bra ung tränare, en trevlig kille och han var väldigt nära att ta sitt lag till Champions League i fjol. Han har åstadkommit bra resultat både i Europa och Italien. Så vi har stor respekt för Lazio, men vi siktar på att ta tre poäng.

Max Allegri pratade också om att det finns många i laget som är intresserade av att ta frisparkarna.

– Vi har två utsedda straffskyttar i Ronaldo och Dybala den här säsongen. Det är ett större problem med frisparkarna där vi har sex, sju spelare som kommer att stå runt bollen. Ronaldo skapar stor entusiasm för italiensk fotboll, men bortsett från den här entusiasmen måste vi fortfarande vinna matcher. Vi har inte vunnit ett dugg genom att bara värva honom, utan vi måste leverera på planen.

Även Simone Inzaghi pratade om hur viktigt det är för Lazio att vara fokuserade hela matchen.

– Vi måste förbättra oss defensivt. Mot Napoli lyckades vi göra det första målet och om vi hade haft ledningen i halvtid skulle matchen ha kunnat sluta på ett annat sätt. Vi jobbar på den mentala aspekten att inte tappa koncentrationen i matcherna eftersom det här blir en tuff säsong i Serie A. Vi får inte tappa mentalt i matcherna utan måste alltid ha en hög koncentrationsnivå.

Simone Inzaghi sade under sin presskonferens att Lazio förstås måste se upp med Ronaldo, men även andra spelare i Juve.

– Vi får hoppas att vi möte ett Juve som inte är i toppform, men jag är ändå hoppfull eftersom grabbarna jobbat på bra och på lördag ska vi visa upp det riktiga Lazio. Cristiano Ronaldo får vi hålla ett extra öga på, han är världens bästa spelare, men Juve har också andra bra spelare som Dybala, Mandzukic och många andra. Vi måste hålla koll på samtliga eftersom Juventus har en bättre trupp än de föregående säsongerna.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar