Lazio

Vägrade bli utbytt, vände matchen

Sergej Milinkovic-Savic blev stor matchhjälte för Lazio när huvudstadslaget besegrade Sampdoria i Genua, men det var nära att Savic blev utbytt kort innan han vände matchen nästan på egen hand.

Det var inte bara femman mot sexan i tabellen som möttes under söndagskvällen på Stadio Luigi Ferraris utan även två av Serie A:s mest spännande mittfältare: Sampdorias två äpplen höga uruguayanska bollgeni Lucas Torreira mot Lazios 22-årige serb Sergej Milinkvic-Savic.

Det råder ingen tvekan om vem som gick segrande ur duellen: med först ett mål i den 80:e minuten och sedan en helt genialisk assist i den 91:a såg Milinkovic-Savic till att ordna tre poäng på annars så ointagliga Luigi Ferraris. Serben får även höga 8,5 i betyg av Corriere dello Sport mot Torreiras 6,5.

I intervjun efter matchen sade Milinkovic-Savic att han hade känningar i ljumskarna i mitten av den andra halvleken och att tränaren egentligen ville byta ut honom.

– Men jag sade nej.

I stället valde Simone Inzaghi att byta ut Bastos, Leiva och Lulic relativt tidigt i den andra halvleken, byten Laziotränaren knappast ångrar i dag.

 

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar