Roma

Tavecchio försvarar omgjorda curvor

Romlagens ultras är minst sagt missnöjda med de staket, och det säkerhetstänk, som införts på Stadio Olimpico. Förbundets president försvarar dock besluten.

De båda curvorna på Stadio Olimpico i Rom har delats upp i mindre sektioner, vilket föranledde bojkott från supportrarna under förra säsongen. Inför den här säsongen infördes fingeravtrycksläsare, och fler övervakningskameror sattes upp, vilket gjorde att såväl Romas som Lazios curvor svarade med förnyad bojkott. Football Italia rapporterar dock att Carlo Tavecchio, president i det italienska fotbollsförbundet FIGC, försvarar insatserna.
– Om en supporter vill gå till stadion så går den. Du tänker inte på ett staket som saknas eller växer. Det viktiga är att vi minskar våldet, som har blivit oacceptabelt. Vi har registrerat en betydande minskning av skador kopplade till matcher, och jag hoppas att den trenden håller i sig. Jag tror att Lazio-Roma blir ett härligt derby, inte minst på grund av lagens tabelläge, sade Tavecchio.

Francesco Totti har uppmanat Romas ultras att gå på derbyt, men de kommer att bojkotta matchen. Lazios diton kommer dock häva bojkotten under derbyt, skriver Football Italia.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar