Lazio

Svenska laziali nekades boarda Rom-flight

Ett gäng Laziosupportrar från västra Sverige var taggade till tänderna för en fotbollshelg i Rom, med Derby della Capitale som huvudmålet. Men en flygkapten har inledningsvis satt stopp för det. 

– Vi var på Landvetter och väntade på flighten. När vi ska boarda planet så blir jag och mina 20 kompisar inte påsläppta på planet, berättar 21-åriga Filip Wändal för SoloCalcio.

Varför då?

– För att Norwegian-kaptenen inte vill ha några stökiga fotbollssupportrar ombord. Men det var inget vidare stök från vår sida. Vi pratade möjligtvis högt.

Men trots nederlaget har Laziogänget inte gett upp. Norwegian-fligten har lämnat sedan länge och istället väntar man nu på en nattbuss från Göteborg till Kastrup, där grabbgänget ska ta en annan flight.

– Det är givetvis en besvikelse i gruppen, men just nu när allt är klart så är vi mest taggade för lördag igen!, avslutar Filip Wändal.

Några pengar tillbaka från flygbolaget har kompisgänget inte fått.


KonsumentEuropa.se står det följande om nekad ombordstigning:

Du har inte alltid rätt till ersättning

Flygbolag kan enligt sina flygvillkor avvisa flygpassagerare av ett flertal anledningar utan att detta ger passageraren rätt till assistans eller kompensation. Flygbolaget kan exempelvis ha rätt att avvisa passagerare:

  • som inte kan visa giltiga resehandlingar som giltig biljett, eller i fall av elektroniska biljetter, giltig identitetshandling
  • inte har återbekräftat bokning när så krävs
  • inte har betalat biljetten i tid
  • saknar pass eller visum när det behövs
  • inte har checkat in i tid
  • utgör en säkerhetsrisk, eller vars bagage utgör en säkerhetsrisk
  • som vägrat att gå igenom säkerhetskontrollen

Flygbolaget skriver på sin hemsida att man har rätt att neka resenärer om man är påverkad av narkotika eller alkohol, om beteendet stör andra resenärer eller om man utgör en säkerhetsrisk.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar