Lazio

Stefano Fiore om Lazio – Udinese: ”Förhoppningsvis blir det kryss”

Udinese är ett av de lagen i Italien som verkligen präglas av talanger. En av de ansvariga för Udinese Academy, ett projekt för att utveckla unga spelare är den tidigare Udinese och Laziomittfältaren Stefano Fiore. Under en presentation av ett samarbete med en fotbollsskola i Palermo igår gav den forne mittfältselegentan även sin syn på morgondagens match och på den nuvarande säsongen som helhet till den italienska journalisten Gianluca Di Marzio.

”När det gäller Lazio och Udinese är det två lag som på ett sätt eller annat som varit en viktig del av min karriär. Jag har inget utav de jag kan säga att jag föredrar men jag är väldigt stolt att ha representerat de båda. Jag hoppas även jag kommer att kunna gå dit och se matchen. Förhoppningsvis blir det kryss.”

Och Juventus är fortfarande laget att slå?

”Efter tre raka titlar och en trupp som knappt ändrats är det naturligt att anse de som favoriter. Enligt mig har dock Roma minskat gapet och kommer jaga de till slutet. Sen finns även Milanolagen och Napoli. Det blir en fin säsong men Juve och Roma är snäppet före.”

Fiore representerade förutom de tidigare nämnda klubbarna bland annat Parma, Valencia och Torino. Hans sista klubb blev hans moderklubb Cosenza. Fiore gjorde 38 landskamper för Italien och två mål.

www.gianlucadimarzio.com

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se