Juventus

Ravanelli: ”Lazio kan nå tredjeplatsen”

Fabrizio Ravanelli ger sin syn på helgens möte mellan hans forna klubbar Lazio och Juventus, 

Den italienska silverräven representerade både Lazio och Juventus under sin spelarkarriär. Han lyckades även vinna Scudetton med båda lagen och har något av en kultstatus bland fansen. På lördagskvällen möts lagen på Stadio Olimpico och enligt Ravanelli är inte Biancocelesti långt bakom serieledarna i form av kvalité.

– Juventus är det bästa laget i Italien men Lazio är ett starkt lag och kan slå Juventus. De kommer ge Allergis män ett tuff kväll om de gör allt rätt. Lazio är det tredje starkaste laget i Italien, något jag även sa innan säsongens start.

Innan landslagsuppehållet åkte Lazio på en snöplig förlust borta mot Empoli. Något som hade kunnat förhindrats om man hade mer kvalité i backlinjen enligt Ravanelli.

– Om Lazio hade en riktigt ledare i backlinjen, en karismatisk Nesta-typ, då skulle de kunna utmana Juventus och Roma om ligatiteln. Det är det enda som saknas för att Lazio ska vara ett komplett lag.

Trots sina svagheter i försvaret så kommer Lazio nå den åtråvärda sista Champions League-platsen när säsongen summeras. Och även om de inte slår de regerande mästarna på lördag så är Rom-laget på rätt väg, enligt Ravanelli.

– Matchen kommer vara en stor utmaning för Lazio men den kommer inte att vara avgörande. Om de förlorar kommer de ändå nå tredjeplatsen tillslut. Men om de vinner skulle de dock skynda på processen.

– Det skulle förbättra självförtroendet i laget, vilket är allt som behövs då Pioli har tagit hand om resten. Han är en smart man och enligt mig så gör han ett väldigt bra jobb.

 

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar