Lazio

Prepartita Napoli – Lazio

NAPOLI NAPOLI – LAZIO lazio
Söndag – Stadio San Paolo, Neapel – 20.45

NAPOLI
Hemmalaget Napoli höll presskonferens i veckan där president Aurelio De Laurentiis och tränare Rafa Benitez lät meddela att detta blir spanjorens sista match i klubben. Rafas två år i Neapel har givit blandade resultat och en delad supporterskara. Å ena sidan har Rafa hämtat hem två titlar till en klubb som inte är allt för bortskämd med att vinna, å andra sidan har det roterats i oändlighet, ikoner som Cannavaro har blivit bortskeppade och någon scudetto-utmanare har man inte varit. I kväll kan Rafa dock göra en snygg avslutning då en vinst mot Lazio skulle innebära en kvalplats till Champions League nästa säsong.

LAZIO
De ljusblå gänget från Rom har stått för en magisk vår, anförda av Antonio Candreva och Felipe Anderson. Nu står man dock inför en klassisk Lazio-ångest då denna match är sista chansen att sätta kronan på verket. Cupfinalen mot Juventus förlorade man på övertid, förra veckans derby blev det också torsk och förlorar man även denna match mot Napoli så blir det endast en fjärdeplats och Europa League. Med tanke på vårformen skulle en förlust innebära ännu en sommar med tunga huvuden för Lazio. Ett kryss räcker dock för att Lazio ska behålla tredjeplatsen.

Probabili formazioni

NAPOLI (4-2-3-1) Andujar; Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Inler, Lopez; Callejon, Hamsik, Insigne; Higuain

Tränare: Rafa Benitez
Bäste målskytt: Gonzalo Higuain, 16 mål
Håll ögonen på: Lorenzo Insigne – Efter korsbandsskadan i höstas har Insigne gjort en rekordsnabb återhämtning. Frågan är om den lille hemmasonen är bättre nu än någonsin?

lazio (4-3-3) Marchetti; Basta, De Vrij, Gentiletti, Braafheid; Parolo, Cataldi, Lulic; Candreva, Djordjevic, Anderson

Tränare: Stefano Pioli
Bäste målskytt: Miroslav Klose, 12 mål
Håll ögonen på: Felipe Anderson – Napoli kommer behöva gå framåt och den svajiga kommer ge ytor till vindsnabbe Anderson. Nyckel för Lazio att han lyckas ikväll.

Domare: Gianluca Rocchi
Form: Napoli 2 vinster, 1 oavgjord, 2 förluster – Lazio 2 vinster, 1 oavgjord, 2 förluster
TV: Matchen sänds på TV 12 med start 20.45.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar