Lazio

Prepartita Lazio – Genoa

lazioLAZIO – GENOAgenoa
Måndag – Stadio Olimpico di Roma, Rom – 20.45

LAZIO
Hemmalaget har blandat och gett på sistona och i förra ligamatchen förlorade man mot Cesena efter en närmast usel insats. Det är dock inte bara negativa tongångar i Laziolägret då höstens succéman, Felipe Anderson, är tillbaka i full träning och finns tillgänglig för Pioli. En vinst är ett måste för hemmalaget då man siktar mot den åtråvärda tredjeplatsen, en plats som Napoli har i nuläget. Även Biglia är tillbaka efter avstängning och argentinaren kommer vara en viktig del mot tre poäng för de ljusblå.

GENOA:
Ett av höstens succélag har inte alls fått det att stämma på sistone och senaste segern kom mot Milan den 7:e december. Över två månader utan vinst alltså. Förutom en dålig form har man också tappat lagkaptenen Luca Antonelli till Milan och lagets bäste målskytt Alessandro Matri till Juventus, alltså är det ett Genoa som lite letar efter sin identitet som gästar Rom under måndagen. Genoa har dock kraftig plusstatistik mot Lazio de senaste åren och vann även höstens möte på Marassi med 1-0.

PROBABILI FORMAZIONI
lazio (4-3-3) Marchetti; Basta, Mauricio, De Vrij, Radu; Cataldi, Biglia, Parolo; Candreva, Klose, Anderson
Tränare: Stefano Pioli
Bästa målskytt: Filip Djordjevic och Stefano Mauri, 7 mål
Håll ögonen på: Felipe Anderson –  Om brassen får starta matchen kommer mycket av Lazios anfallsspel kretsa kring honom. Teknisk och snabb, dessutom utrustad med ett bra skott.

genoa(4-3-3) Perin; Roncaglia, De Maio, Izzo, Edenilson; Rincon, Bertolacci, Kucka, Iago Falque, Perotti, Niang
Tränare: Gian Piero Gasperini
Bästa målsytt: Iago Falque, 5 mål
Håll ögonen på: Diego Perotti – Den forne Sevilla-spelaren har vart mycket bra sen hans ankomst till Serie A. Ligger bakom mycket av Genoas anfallsspel och slår mycket fina inlägg.

Domare: Andrea Gervasoni
Form: Lazio – 2 förluster, 2 oavgjorda, en förlust Genoa: 3 oavgjorda och 2 förluster
TV: Matchen sänds på TV4 Sport med start 20.45

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se