Fiorentina

Prepartita Fiorentina-Lazio

VIOLA-2FIORENTINA-LAZIOLAZIO

Söndag – Stadio Artemio Franchi, Florens – 12:30

Fiorentina

Med en fantastisk prestation mot Inter, kommer Fiorentina till spel med vinden i ryggen. Om än med svarta shorts. Florens-laget har gjort vidskepligheten till sin vän efter 3-0 mot Inter och kommer att fortsätta att spela i den lila-svarta uniformskombinationen. Anledningen? Trendvändare. Fiorentina inledde säsongen extremt dåligt, men mot Inter lossnade allt. Om det var på grund av de svarta shortsen eller spelarnas inställning som avgjorde matchen lämnar vi öppet för tolkning. Skadeläget är något som har varit symboliskt för Fiorentina de senaste tre säsongerna. Mario Gomez och Giuseppe Rossi är redan utpräglade stamgäster i sjukstugan, en stuga som fylls på efter i princip varje match. Vi får hoppas att de svarta shorten skyddar även här.

Lazio

Lazio gick verkligen loss mot Sassuolo innan landslagsuppehållet och då som nu verkar Filip Djordjevic sitta i förarsätet. Spelmässigt har det inte sett lika bra ut som för dagens motståndare, men Lazio har varit avgörande i kritiska moment – något som håller båda lagen på samma antal poäng. Skadeläget är fortsatt prekärt och få spelare konkurrerar om positionerna. Stefano Piolo har sannerligen fått en tuff start i Lazio.

Probabili Formazionie

VIOLA-2(4-3-1-2) Neto; Tomovic, Rodriguez, Savic, Alonso; Kurtic, Pizarro, Aquilani; Fernandez; Cuadrado, Babacar

Tränare: Vincenzo Montella

Bäste målskytt: Khouma Babacar, 2 mål

Håll ögonen på: Juan Cuadrado – Dominerade mot Inter senast och var den kreativa nyckeln som sammanförde mittfält med anfall. En av seriens bästa spelare.

LAZIO(4-3-3) Marchetti; Cavanda, De Vrij, Ciani, Radu; Parolo, Biglia, Mauri; Candreva, Djordjevic, Lulic

Tränare: Stefano Pioli

Bäste målskytt: Filip Djordjevic, 4 mål

Håll ögonen på: Filip Djordjevic – den serbiske anfallaren hade en god målform innan han lämnade för ett mindre trevligt landslagsuppehåll. Bör vara Lazios referenspunkt i anfallet även denna eftermiddag.

Domare:

Senaste fem: Fiorentina 2 vinster, Lazio 2 vinster, 2 oavgjorda.

TV: Matchen sänds på TV4 Sport samt C-more Sport och TV4 Play.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar