Intervju

Pippo: ”Simone Inzaghi är ett fenomen”

I en lång intervju med Corriere della Sera har den före detta stortspelaren tillika Milancoachen Fillipo Inzaghi talat ut om sin brors chanser i kvällens Copa Italiafinal. Det är just Simone Inzaghis Lazio som ställs mot Champions Leaguefinalisten Juventus, i en repris på finalen 2015 som slutade med vinst för den gamla damen.

”Han har visat under säsongen att han kan vinna mot vem som helst, men realistiskt sett så är Juventus inte bara starkare än Lazio utan vilket lag som helst i Europa.”

”Men om han vinner så springer jag såklart ner i omklädningsrummet och omfamnar honom. Jag har varit sjuk de senaste dagarna, jag har haft influensan så jag har varit i mina föräldrars hus i Piacenza.”

”Men jag behövde bli bättre inför en match som denna, så jag kommer att vara där.”

Pippo må har varit den bättre av de två på planen, men utanför har Simone imponerat mer än brorsan. Efter en svår period i Milan så gör han nu sin gavetta i Venezia medan Lazio parkerar på en säker fjärdeplats, fyra poäng ner till Atalanta med två matcher kvar att spela.

”Jag lyssnar på honom eftersom att han är bättre än vad jag är”

”Det är sant att han började innan mig, han tränade ungdomarna i Lazio när jag fortfarande spelade.”

”Han hade redan presterat, men den här säsongen så bevisar han att han är speciell. Har ni noterat att han alltid är lugn när ni journalister talar med honom, även efter de mest stressfulla och prövande matcherna? Ett fenomen.”

 

Källa: football-italia.net

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar