Lazio

Nani: ”Gåshud inför Romderbyt”

Luis Nani njuter av livet i Lazio och säger att han redan har gåshud inför Derby della Capitale mot stadsrivalen Roma, som spelas nu på lördagen efter landslagsuppehållet.

Den portugisiska landslagsmannen blev en sen överraskande signering under sommarens mercato och efter att ha återhämtat sig från skadeproblem, har han redan satt avtryck i klubben.

”Jag blev skadad när jag kom, och det tog ett tag att komma tillbaka i form, men nu mår jag bra och försöker ge laget allt jag kan. Jag fick ett varmt välkomnande och kan inte vänta att återbetala dem ute på planen,” berättade Nani till Gazzetta dello Sport.

”Målet mot Benevento var mycket viktigt, eftersom att jag verkligen ville bryta isen tidigt. Jag tycker om denna position som spelar bakom anfallarna, det gör så att jag kan delta mer i det övergripande spelet.”

Efter att ha jobbat tillsammans med stjärntränare såsom Sir Alex Ferguson i Manchester United, svarade Nani på vad han tycker om nuvarande tränaren Simone Inzaghi.

”Han har allt som krävs för att bli en bra tränare. Han är komplett, men vad som verkligen slår mig är hur han lyckas motivera varje enskild spelare till varje match.”

Det finns dock ingen anledning att motivera spelarna inför nästa helgens drabbning mot stadsrivalen Roma. Ett stekhett derby mellan två lag i storform.

”Från ögonblicket jag kom hit, pratar folk om inget annat. Jag upplevde derbyt i Manchester, i Lissabon och Istanbul. Det är alltid passionerat, men jag har redan gåshud inför Romderbyt.”

Federico Macheda (tidigare Lazio-spelare) berättade redan om det i Manchester. Vi var goda vänner då och han pratade alltid om Lazio. Jag valde att bo i centrala Rom, så jag kan andas in derbyatmosfären.”

Källa: football-italia

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar