Lazio

”Mitt hjärtas önskan är att Sergej stannar”

Det råder inga tvivel om att Lazios tränare Simone Inzaghi sätter stort hopp till att storstjärnan Sergej Milinkovic-Savic ska ska stanna i de vithimmelsblå. Han bekräftar på samma gång att klubben värvat Joaquin Correa och Milan Badelj.

Efter träningsmatchen mot Spal under lördagen höll Simone Inzaghi en presskonferens där han talade väldigt öppet om Lazios mercato, läget i truppen och förväntningarna inför den kommande säsongen.

Han inledde med att säga att han både är nöjd med träningslägret i Auronzo di Cadore i norra Veneto och Lazios sommarmercato.

– Jag är nöjd med mercaton, vi har värvat viktiga spelare som kommer att vara väldigt nyttiga och som kan hjälpa oss med nödvändig energi som vi de två senaste åren antagligen saknat i några svåra stunder.

Under presskonferensen sade Simone Inzaghi däremot att slutbetyget på mercaton är helt beroende av vad som händer med Sergej Milinkovic-Savic.

– Hans fortsatta varande skulle vara väldigt viktigt för oss. Han är en av de spelare som kan förändra en match på egen hand och med tanke på hur de andra lagen förstärkt sina trupper är det fundamentalt att vi behåller serben för att vara kvar på samma nivå som de senaste åren. Jag har pratat med Sergej och han har sagt att han hade velat komma hit till Auronzo och ansluta sig till laget, men jag sade åt honom att ta semester tills på måndag. Han lät väldigt lugn, han trivs i Rom och med sina lagkamrater, men mercaton är öppen till den 18 augusti och allt kan fortfarande hända. Men mitt hjärtas dröm är att Milinkovic stannar hos oss.

– Om han lämna skulle allt bli mycket svårare för oss. Klubben tittar på vad som skulle kunna göras om det sker, men hittills har inte det här problemet uppenbarat sig.

Inzaghi bekräftade även under presskonferensen att Joaquin Correa och Milan Badelj i praktiken är klara för Romklubben.

–Jag bad klubben om Alejandro Gomez för att ersätta Felipe Anderson, men sedan analyserade vi situationen och vi föredrog att ta Correa, en ung profil som kan ge oss både tekniska och fysiska egenskaper.

– Köpet av Badelj är viktigt eftersom han är en spelare av internationell kaliber som är väldigt entusiastisk över att komma till Lazio. Han är dessutom en spelartyp vi saknar på vårt mittfält.

Hela intervju finns att läsa (på italienska) på Lazios officiella hemsida.

 

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar