Lazio

Mauri: ”Sluta före Roma vore som att vinna scudetton”

Lazios fina form har tagit dem till en tredjeplats i ligan och ett mycket bra slagläge för att hamna före lokalrivalen Roma, något som lagkapten Stefano Mauri jämför med att vinna scudetton.

Endast en poäng skiljer Roma och Lazio i skrivande stund. Slutskedet blir inte bara en kamp om andraplatsen i ligan mellan de båda rivalerna, utan även ett hett stadsderby. Lazios veteran Stefano Mauri pratade idag med Sky Sport om sina tankar inför den kampen.

-Mellan oss i laget pratar vi alltid om att fokusera på laget precis framför oss i tabellen. Från inledningen av säsongen och i svåra stunder har vi aldrig diskuterat ett slutmål, vi har alltid sett till laget framför oss och försökt att nå dem. Med Roma precis framför ger det oss dock säkerligen en extra sporre. Rivaliteten känns av väldigt starkt i staden, du känner det i vardagen, och fansen uppmanar oss ofta att ta ifatt Roma. Men vi måste först se till oss själva, det är det enda sättet att göra framsteg. Juventus är just nu det starkare laget i ligan, dem har alltid varit något extra jämfört med alla andra, att sluta tvåa har därför tveklöst smaken av att vinna scudetton.

 

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar