Lazio

Lotito:”Vi är den mest lönsamma klubben”

Claudio Lotito har fått kritik under åren för att han har varit väldigt återhållsam med att lägga in pengar i klubben och nu vill presidenten att folk ska respektera han mer för vad han har lyckats åstadkomma med Lazio.

2004 var året då den italienska affärsmannen Claudio Lotito klev in och räddade ett väldigt skuldsatt Lazio från att gå i konkurs. Från 2004 till idag 2018 under Lotitos styre har Lazio vunnit två Coppa Italia, en supercoppa och varit med och  slagits om Champions League platserna varje säsong. Det har Lazio lyckats göra utan att ha värvat väldigt dyra spelare utan genom att ha värvat billigt och smart.

Jag vill påminna alla om att Lazio efter Juventus, Inter och Milan är det laget i Italien under den tiden jag har suttit som president som har vunnit mest titlar sa Lazios president i en intervju till Corriere dello Sport.

-Vi har lyckats att driva en lönsam och sund ekonomisk utveckling genom åren samtidigt som resultaten har kommit. Förra säsongen vann vi mot Juventus i Supercoppa-finalen, ett Juventus som har spenderat mer än 500 miljoner euro medans vi ligger på ungefär 120 miljoner euro, övriga lag uppe i toppen ligger ungefär på 300 miljoner euro i medel.

-Eftersom vi spenderar en tredjedel av vad Juventus spenderar så kan man konstatera att vi gör ett bra jobb.Vi gick 38 miljoner euro i plus förra året, vi var det enda stora laget som gick plus medans de andra gick i förlust. Vi kombinerar bra affärsmässigt ledarskap med resultat på planen.

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar