Lazio

Lotito: ”Den internationella toppen är målet”

Efter vinsten mot Atalanta ligger Lazio på en Champions League-plats och nu deklarerar president Claudio Lotito att han vill se sin klubb  återvända till den ”internationella toppen”.

Under lagets julfest blev Lotito intervjuad av Sky Sport och Lazio Style Radio, där han talade om Lazios framtid och de förväntningar han har på laget.

”Vi har ett mål, och det är att föra klubben tillbaka till den internationella toppen”, sade Lotito.

”Vi har byggt ett lag som vi anser vara konkurrenskraftigt,  vi kommer också agera på transferfönstret om det finns behov för det.

”Vi vill att Lazio ska återta den roll som klubben borde ha inom världsfotbollen, och för att vi ska nå dit krävs en process av omstrukturering som pågår både i organisationen av verksamheten och i våra mål.”

Lazio ligger för närvarande på en delad tredjeplats i tabellen, och Laziopresidenten anser att laget måste ha kvar fötterna på jorden, ta en match i taget och inte blicka för långt fram i tiden för att ta sig ut i Europa igen.

”Laget måste bibehålla samma nivå av uppmärksamhet, beslutsamhet, känsla av självuppoffring och stor ödmjukhet för att nå vissa mål.”

Klubben har inte nått Europas finrum sedan säsongen 2007-08, när hade man spelare som Tommasi Rocchi, Goran Pandev och Aleksandar Kolarov i laget. Då blev det repass redan i gruppspelet, frågan är om man har en tillräckligt stark trupp för att konkurrera i Champions League i dagens läge?

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar