Lazio

Lazio är förbannade på VAR

Simone Inzaghi börjar bli allt mer frustrerad på VAR efter att Lazio blev nekad en straff i dagens match borta mot Cagliari.

Lazio lyckades bärga en poäng i matchen mot Cagliari på sardinen efter ett väldigt vackert klackmål av Ciro Immobile i matchen slutsekunder. Under matchen användes VAR till att granska en straffsituation i Cagliaris favör när Luiz Felipe fäller Leandro Pavoletti, efter VAR bedömning tilldelas Cagliari en straff som Nicolo Barella förvaltar väl. En situation som blev omdebatterad var när Immobile togs väldigt hårt av två försvarare, Lazio ville ha en VAR bedömning men det blir ingenting utav situationen.

Straffen som Cagliari får är inget att diskutera för det är straff men vissa saker får dig att bli arg säger Inzaghi till Mediaset Premium.

-Under hela säsongen har vi blivit straffade men vi försöker tänka positivt. Marco Guida sa till oss att när han såg situationen så tyckte han att det var straff. Jag vet inte vad VAR domarna sa till Guida, på samma sätt så vet jag inte hur domarna kommunicerade med varandra förra helgen när vi mötte Juventus.

-Jag vill inte prata om VAR något mer.

– Med tanke på hur matchen utvecklade sig idag är vi väldigt nöjda med en poäng, men sanningen är den att vi förtjänar mer. Vi skapar väldigt mycket chanser och det gjorde vi även idag men vi gör för mycket misstag både framåt och bakåt.

-Matcher kan förändras efter en straffincident. Vår placering i tabellen kunde ha varit annorlunda om vi lägger till uteblivna straffar mot Juventus, Torino och Genoa.

Lazios anfallare och skyttekung Ciro Immobile gick väldigt hårt åt VAR efter matchen i den mixade zonen.

-Vi spelade inte så bra som vi ville idag, vi måste tillbaka till vinnarspåret igen. Det som gör mig mest arg är att VAR inte verkar existera för oss. De frågar inte ens om att få använda VAR. Dagens straffsituationen var förmodligen den mest självklara straffen jag någonsin har sett.

En annan Laziospelare som valde att kritisera VAR efter matchen var mittfältaren Marco Parolo. De vill inte använda VAR i favör till oss, straffen var så klar så att det var egentligen tvungen att ge oss den berättade mittfältaren till Lazio Style Radio.

Källa:Football-italia

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar