Lazio

Inzaghi: ”Lazio siktar högt”

Simone Inzaghi har fått en bra start med Lazios i säsongsinledningen och Romlaget siktar nu mot nya höjder.

Lazio lyckades under kvällen ta sin sjätte raka seger vilket betyder att Lazio efter omgångens slut ligger på en fjärde plats. Matchhjälte blev Ciro Immobile som tvåmålsskytt och Bastos punkterade matchen med en volley till 3-0. En som var extra nöjd över insatsen var Simone Inzaghi i intervjun efter matchen med Mediaset Premium.

”Det var ingen lätt match, vi visste att Cagliari skulle vara extra taggade med sin nye coach. Vi gjorde det bra som fick in ett tidigt mål för att sedan kunna behålla bollen lite extra. Efter det tredje målet var matchen sedan avgjord.”

”Varje match i Serie A är tuff och på onsdag kommer vi få en svår bortamatch mot Bologna. Där måste vi vara extra koncentrerade då Bologna är ett mycket skickligt lag på sin hemmaplan.”

”Vi har nu vunnit sex raka matcher efter förlusten mot Napoli där vi hade tre skador. Spelarna njuter för tillfället av att spela fotboll och arbetar som ett lag. Folket förväntar sig nu att vi ska vara där uppe och vi siktar högt.”

”Vi försöker inte stirra för mycket på tabellen efter nio omgångar. Laget har en bra period nu men Europaspelet gör att vi spelar match var tredje dag. Därför är det extra viktigt att vi är fokuserade och kan ladda om mentalt samt fysiskt inför varje match.”

”Scudetto? Vi hoppas på att vara med bland positionerna där uppe men det är hittills bara början på säsongen och det gäller att ta en match i taget.”

Källa: Football-Italia

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar