Lazio

Biglia hyllar nyförvärvet Gentiletti

Under föregående säsong hade Lazio stora problem i defensiven. I premiärmatchen mot Milan såg det inte mycket bättre ut när Biancocelesti blev besegrade med 3-1. Nu verkar Lazio ha hittat lösningen på sina försvarsproblem, om man väljer att tro deras mittfältare Lucas Biglia.

Under sommaren lämnade mittbacksparet och veteranduon André Dias och Giuseppe Biava Lazio. Samtidigt missade klubben att signera Davide Astori från Cagliari, som till slut skrev på för lokalrivalen Roma.

Lazio gjorde dock tidigt klart med den holländska VM-succén Stefan De Vrij. Men den verkliga lösningen på Lazios försvarsproblem finns i en relativt okänd argentinsk försvarare vid namn Santiago Gentiletti, enligt Biglia. VM-finalisten menar att Gentiletti är den optimala lösningen, enligt Football-italia.

”Jag känner Gentiletti väldigt väl. Vi spelade tillsammans i Argentinas ungdomslag. Han är en de viktigaste argentinska spelarna i nuläget, något som han bevisade under Copa Libertadores med San Lorenzo”.

Gentiletti väntar fortfarande på att få göra sin debut i Serie A, men han kommer inte att ha några problem att anpassa sig till sin nya klubb tror Biglia.

”Han kommer att snabbt förstå sig på den italienska fotbollen, även om det är stora taktiska skillnader här och i vårt hemland”.

På söndag tar Lazio emot Cesena på Olimpico. Får Gentiletti göra sin debut då?

 

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar