Landslaget

VIDEO: ”Ett lag från Lega Pro skulle slå Sverige”

Ternanas tränare Sandro Pochesci fick ett totalt frispel på den italienska fotbollen och Gli Azzurri på en presskonferens under lördagen.
– Den italienska fotbollen är slut, skrek han åt den samlade journalistkåren.

Sandro Pochesci har inte tidigare gjort sig känd för att ha speciellt höga tankar om svensk fotboll. För en månad sedan sade han till exempel att Zlatan Ibrahimovic inte ens skulle platsa i Serie B.

Att Italien förlorade den första matchen mot Sverige i playoff till VM gjorde att Pochesci helt tappade fattningen på presskonferensen efter lördagens match i Serie B mot Novara. Han konstaterade att det gamla Italien som bara åker och vinner inte finns längre, utan att den italienska fotbollen har förstörts av för många spelarimporter.

– Förr kom Italien och segrade, nu förlorar vi och gråter. Skillnaden är att vi tagit alla dessa utlänningar till Italien. Det Italien som segrar finns inte längre, utan vi åker till Sverige och förlorar. Vi har alla blivit ”pariolini” (ungefär: romerska småborgare). Den italienska fotbollen är slut. Vi åker ut från detta VM på grund av rädsla. Vi kom till Sverige och var rädda. Det går inte att spela när man är rädd.

Sandro Pochesci fortsatte med att Italien måste förändra regelverket eftersom dagens ungdomslag ”bara består av utlänningar” och eftersom de italienare som spelar längre ner i seriesystemet inte får en chans att visa vad de går för.

– Om vi ställer upp ett lag från Lega Pro mot Sverige vinner vi. Varför? För att Sverige inte är bättre än ett lag från Lega Pro.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar