Landslaget

Valdifiori: ”Pirlo är min förebild”

Mirko Valdifiori, hemmahörande i Empoli, är för första gången uttagen i det italienska landslaget. I och med uttagningen går han ut och hyllar en av Italiens allra största genom tiderna, Andrea Pirlo.

28-årige Valdifiori har kallats in då just nämnde Pirlo för tillfället är skadad. Valdifiori ser framemot att få chansen att få debutera för sitt land.

” Det är ett stort nöje att få bli uttagen ” sade Valdifiori på presskonferensen inför EM-kvalmatchen mot Bulgarien

” Jag känner mig stolt och är väldigt tacksam som fått chansen. Jag tackar även Empoli då dem visat att de tror på mig och min kapacitet under säsongen”

”Att få bli uttagen är jätteviktigt för mig. Att få spela och träna med spelare som Andrea Pirlo, som varit nummer ett på sin position i över tio år är stort. Dessa spelare kan lära mig att utveckla mitt defensiva spel ytterligare och få in mig i Contes sätt att spela fotboll. ”

”Conte vill att vi spelar med en tydlig spelidé och lyssnar på hans instruktioner för att lyckas”

” Jag har kommer in i truppen med mitt lugn och ser vad det är jag behöver utveckla. Favoritpositionen är precis framför backlinjen, men kan även tänka mig att spela längre fram på planen då vi till exempel har Claudio Marchisio och Marco Verratti som har gjort oerhört mycket för vårt landslag och som spelar på liknande positioner som mig.

”Conte fick mig att känna mig välkommen till truppen på direkten. Detta är en dröm som gått i uppfyllelse och jag ska göra allt jag kan för att få chansen fler gånger ” avslutade Valdifiori

Martin Andersson
martin@solocalcio.se

Relaterade artiklar