Landslaget

Prepartita: U20-VM och semifinal för Gli Azzurri

 ITALIEN – ENGLAND 
Torsdag – Jeonju World Cup Stadium, Jeonju, Sydkorea – 13:00

Just nu pågår U20-VM i Sydkorea för fullt och nu börjar det dra ihop sig mot slutet, härnäst väntar semifinaler. På torsdagseftermiddagen spelas kanske årets hetaste match på förhand inom ungdomsfotbollen, England-Italien. Vinnaren där kommer få möta segraren i matchen 10:00 mellan Uruguay-Venezuela.

England inledde turneringen strålande med en 3-0 seger mot Argentina. Efter den succén har det gått lite trögare för engelsmännen men glöden finns fortfarande där. 2-1 mot Costa Rica i åttondelen och i kvartsfinalen mot Mexico gjorde Chelseatalangen Dominic Solanke matchens enda mål i en 1-0 vinst. Sett till hela turneringen har den hetaste spelaren varit Evertons offensive mittfältare Kieran Dowell med två mål och två assist.

Italien har en bred trupp med många talanger som ägs av de större klubbarna i Serie A. Nyckelspelaren Rolando Mandragora som är en viktig ankare på det defensiva mittfältet är tillbaka från sin avstängning i kvartsfinalen. Alla gula kort nollställs i semifinalen vilket innebär att den enda som saknas i båda lagen är Italiens vänsterback Giuseppe Pezzela som drog på sig ett rött mot Zambia. Just på vänsterbacken dock finns det en bra ersättare i Federico Dimarco, även om han kanske brister lite väl mycket bakåt.

 Italien (4-4-2): Zaccagno; Scalera, Romagna, Coppolaro, Dimarco; Orsolini, Mandragora, Vitale, Pessina; Favilli, Panico.
Tränare: Albergio Evani
Bästa målskytt: Ricardo Orsolini, 4 mål

England (4-3-3): Woodman; Kenny, Tomori, Walker-Peters, Fry; Ejaria, Cook, Dowell; Lookman, Solanke, Armstrong.
Tränare: Paul Simpson
Bästa målskytt: Dominic Solanke, 2 mål

Matchens profil: Ricardo Orsolini – Juventusfansen lär vara nöjda över att de har värvat denna poängfarlige tekniker som har dominerat i Ascoli i år. Stor chans att han utses till turneringens spelare.

TV: Eurosport 2 och Eurosport Player.

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar