Landslaget

Prepartita Italien-Albanien: Spelare från Genualagen får chansen

356px-FIGC_logo.svg ITALIEN – ALBANIEN3561

Tisdag – Stadio Luigi Ferraris, Genova – 19.45

ITALIEN

Inför träningslandskampen har tränare Conte valt att byta ut samtliga som spelade i 1-1 matchen mot Kroatien. 14 nya spelare har hämtats in, varav tre kan få chansen att debutera i den blå tröjan; Sampdorias Stefano Okaka, Cagliaris Luca Rossettini och Genoas Stefano Sturaro.

Matchen skulle ursprungligen spelas i Parma men flyttades till översvämningsdrabbade Genua, och spelas nu som en välgörenhetsmatch för offren i staden. Många av de spelare som hämtats in inför matchen spelar också i något av Genualagen Genoa och Sampdoria.

Största fokus för laget verkar alltså inte nödvändigtvis vara att vinna, utan att bjuda staden på en välbehövlig tillställning, samt att testa nya spelare. Kanske tar någon av dem chansen på riktigt.

 

ALBANIEN

Albanska landslaget har på sistone hamnat i nyheterna för annat än sitt spel, då deras senaste tävlingsmatch avbröts efter att en drönare med politiska meddelanden flugit in på arenan i matchen mot Serbien. Utöver händelsen har laget presterat osedvanligt bra de senaste månaderna. Resultat som 0-1 borta mot Portugal och 1-1 borta mot Frankrike talar för att Albanien är ett lag som inte bör underskattas.

I Italien, och framför allt i hamnstaden Genua, finns en stor mängd albanska emigranter. Av de 17 500 biljetter som sålts inför gårdagen har över 10 000 gått till albanska fans. Räkna alltså med bra bortastämning på Marassi. Detta kombinerat med den italienska anknytning laget har i form av tränaren Gianni De Biasi och Laziospelarna Lorik Cana och Etrit Berisha, gör nog att albanerna är sugna på att visa vad de kan även på italiensk mark.

 

Probibali Formazioni                                                                                          

 356px-FIGC_logo.svg    (4-4-2) Perin; De Silvestri, Bonucci, Moretti, Antonelli; Cerci, Parolo, Sturaro, Bonaventura; Giovinco, Destro

Tränare: Antonio Conte

Bäste målskytt: Giorgio Chiellini, 2 mål (EM-kvalspel)

Håll ögonen på: Mattia Destro – Italiens nuvarande brist på världsanfallare har lämnat positionerna längst fram öppna för att sno åt sig. Destro, 23, har bäst målsnitt per spelad minut i Serie A; kommer han att ta chansen att imponera i landslagströjan också?

3561 (4-5-1) Berisha; Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli; Lila, Abrashi, Kukeli, Memushaj, Leniani; Cikalleshi

Tränare: Gianni De Biasi

Bäste målskytt: Bekim Balaj, Ermir Lenjani, 1 mål (EM-kvalspel)

Håll ögonen på: Lorik Cana – Lazioförsvararen har bara spelat 90 minuter tre gånger under säsongen och har chansen att inför hemmapubliken bevisa vad han kan.

 

Domare: Alexander Harkham (Österrike)

Form: Italien 4 vinster, 1 oavgjord – Albanien 2 vinster, 2 oavgjorda, 1 förlust (avbruten match)

TV: Matchen sänds inte på svensk tv. Vi rekommenderar www.calcion.tv för stream.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se