Landslaget

Prepartita Italien-Albanien: Buffons 1000:e tävlingsmatch

 Italien-Albanien 
Fredag – Stadio Renzo Barbera, Palermo – 20:45

Italien ska ikväll ta sig an ett Albanien som kommer ge allt för att revanschera sig från sin dåliga start i VM-kvalet. Albanien började stabilt med vinster mot Makedonien samt Liechthenstein men därefter har det blivit två raka förluster. Förlust med 0-2 mot Spanien var ganska väntat men 0-3 mot Israel är oacceptabelt med tanke på Albaniens defensiva skicklighet och hur de tog sig till EM2016. Albanien är beroende att sina profiler från calciofotbollen levererar ikväll, Napolis skickliga högerback Elseid Hysaj och Pescaras mittfältsmotor Ledian Memushaj. En som kommer saknas väldigt mycket är Atalantamålvakten Etrit Berisha då han fick rött mot Israel senast.

Italien kommer ikväll testa en offensiv 4-4-2 formation som de spelade med i 4-0 vinsten mot Liechtenstein i höstas. Tränaren Giampiero Ventura kallar till och med denna formation för 4-2-4 i media. Spelgeniet Marco Verratti får ut max av sina tekniska kvaliteter när han har den rutinerade Danielle De Rossi bredvid sig. Även en som Antonio Candreva blir alltid lite vassare när han får bära Italiens landslagströja. Stora frågetecknet är Davide Zappacosta om han håller som högerback. Här och nu känns det som bästa alternativet men att Italien har brister där märks väldigt tydligt. Trots allt borde det räcka för att Gli Azzurri ska vinna över Albanien denna afton. Italien kommer behöva vinna varje match nu om det ska finnas en chans att gå om Spanien i tabellen.

 Buffon; Zappacosta, Barzagli, Bonucci, De Sciglio; Candreva, De Rossi, Verratti, Insigne; Belotti, Immobile
Förbundskapten: Giampiero Ventura
Bästa målskytt i VM-kvalet: Ciro Immobile, 4 mål

Strakosa; Hysaj, Veselli, Ajeti, Agolli; Basha, Memushaj, Kukeli; Roshi, Sadiku, Llullaku
Förbundskapten: Giovanni Di Biassi
Bästa målskytt i VM-kvalet: Bekim Balaj, 2 mål

Matchens profil: Gianluigi Buffon – Behövs ingen vidare motivering. Tävlingsmatch nummer 1000, i en klass för sig själv.

Domare: Slavko Vinčić (Slovakien)
Form VM-kval: Italien: 3 vinster, 1 oavgjord – Albanien: 2 vinster, 2 förluster
TV: Matchen visas på Kanal 9

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar