Landslaget

Postpartita Portugal-Italien: Mancinis rotation ledde till magplask

PORTUGAL 1 – 0 ITALIEN 
Måndag– Estádio da Luz, Lissabon – 20:45

Den nytillsatte förbundskaptenen Roberto Mancini valde att rotera elvan kraftigt jämfört med matchen mot Polen och endast Gialuigi Donnarumma samt Jorginho fanns kvar i elvan. Portugal inledde matchen med högt tempo och satte väldigt hög press på Italien men det dröjde lite tills chanserna skapades. När chanserna tillslut Kom så var Bernando Silva nära att göra 1-0 efter 25 minuter men bollen rensades på mållinjen av Romagnoli. Några minuter efter det höll Mario Ruis inlägg att styras in men gick i ribban samt William Carvalho var nära att sätta ett långskott.

Den höga pressen från Portugal gav tillslut effekt i början av andra halvleken när den gamle Milanstrikern Andre Silva kunde prickskytta in 1-0 i straffområdet. Några minuter senare var matchens gigant Bernardo Silva nära att skjuta 2-0 i krysset men Donnarumma räddade Italien från total kollaps idag med en monsterräddning. Resten av den andra halvleken var bara spel mot ett mål, även om Italien lyckades neutralisera matchbilden sista 10 med en helt ok slutforcering.

Mancini lär ha många funderingar på hur han ska formera detta landslag i framtiden. De enda få gångerna det såg farligt ut var på fasta situationer framåt. Detta var femte matchen som landslagscoach för Mancini och det känns lite väl överdrivet att rotera så mycket som Mancini har gjort.  I framtiden bör fokuset vara att hitta några givna startspelare att bygga ett lag kring och börja hitta vinnarmentaliteten igen. På fem matcher har Mancini endast en uddamålsvinst och det är mot Saudarabien.

 (4-3-3) Patricio; Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Mario Rui; Pizzi, Ruben Neves, William Carvalho; Bruma, Andre Silva, Bernardo Silva
Målskyttar: 48′ Andre Silva
Byten: 74′ IN: Sanchez UT: Pizzi, 77′ IN: Gelson Martins UT: Bruma, 86′ IN: Oliveira UT: Carvalho

 (4-3-3) Donnarumma; Lazzari, Caldara, Romagnoli, Criscito; Cristante, Jorginho, Bonaventura; Zaza, Immobile, Chiesa
Målskyttar: 
Byten: 59′ IN: Berardi UT: Immobile, 74′ IN: Emerson UT: Criscito 79′ IN: Belotti UT: Cristante

Il Migliore: Bernardo Silva – Det såg vackert ut när Silva spelade fotboll med fin teknik och bra spelförståelse. Italien gav honom dessutom väldigt mycket tid när de var tillbakapressade, en taktik som inte är att rekommendera när det finns en sådan spelskicklig spelare i motståndarlaget.

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar