Landslaget

Postpartita Italien-Polen: Ett stabilt kryss för Gli Azzurri

 ITALIEN  1 – 1  POLEN 
Fredag– Stadio Renato Dall’Ara, Bologna – 20:45

Polen inledde matchen bäst och Napolimittfältaren Piotr Zielinski kunde ha gjort mål redan efter 5 minuter. Detta då anfallsstjärnan Robert Lewandowski utnyttjade ett osynkat Italienförsvar men Milanmålvakten Gianluigi Donnarumma gjorde en jätteräddning på Zielinskis friläge. Italien kom in mer och mer i matchen men det blev ändå Polen som fick gå till halvtidsvila med ledning. Detta efter att Polen vann bollen från en sovande Jorginho, något som Lewandowski utnyttjade med en vacker passning till Zielinski. Denna gång satte Zielinski läget och det italienska försvaret hade under den första halvleken lite för ofta problem med Lewandowski.

Om Polen var det bättre laget i första halvleken var Italien det bättre laget i andra halvleken. Speciellt mot slutet av matchen när den iskalle Mario Balotelli bytes ut och det blev fart på anfallsspelet. Den kvicke inhopparen Federico Chiesa ordnade straff i minut 75 efter att ha blivit kapad bakifrån av Jakub Błaszczykowski. Straffen sattes kyligt av Jorginho som stod för en fin andra halvlek och spelade upp sig rejält efter en mindre bra start på matchen. 1-1 får ses som helt rättvist då lagen hade en varsin halvlek utan att dominera.

Piggast i det italienska laget var Federico Bernardeschi som var den som försökte mest i ett relativt fantasilöst anfallsspel som Gli Azzurri bjöd på. Totalt sett var detta ett litet steg framåt för det italienska laget där taktiken satt bra med den höga pressen. Däremot såg det oroväckande ut hur mycket tid Lewandowski fick på sig samt i den sista tredjedelen med boll hände det ganska lite om det inte var individuella prestationer. Nästa match i UEFA Nations League för Italien spelas på måndag, då mot Portugal.

 (4-3-3) Donnarumma; Zappacosta, Bonucci, Chiellini, Biraghi; Pellegrini, Jorginho, Gagliardini; Bernardeschi, Balotelli, Insigne
Målskyttar: 78′ Jorginho
Byten: 46′ IN: Bonaventura UT: Pellegrini, 62′ IN: Belotti UT: Balotelli, 71′ IN: Chiesa UT: Insigne

(4-4-1-1) Fabianski; Bereszynski, Glik, Bednarek, Reca; Blaszczykowski, Krychowiak, Klich, Kurzawa; Zielinski; Lewandowski
Målskyttar: 40′ Zielinski
Byten: 56′ IN: Szymański UT: Klilch, 66′ IN: Linetty UT: Zielinski, 80′ IN: Pietrzak UT: Blaszczykowski

Il Migliore: Robert Lewandowski – Det märktes ganska klart och tydligt vem som var stjärnan idag. Italienska försvaret såg stabilt ut men så fort Lewandowski fick bollen blev det oroligt då alla anfall gick i princip genom honom. Lewandowski stod dessutom för en assist och kunde ha gjort mer om avsluten från Polen hade varit effektivare.

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar