Landslaget

”Montolivo är bättre än Jorginho”

Riccardo Montolivos framtid är väldigt oviss. Milan var tydliga att man ville bli av med spelaren i somras, något man inte lyckades med. De senaste dagarna kom det uppgifter från La Gazzetta dello Sport som sa att Montolivo kommer lämna klubben nästa sommar då kontraktet går ut. 

Idag gick spelarens agent ut och kritiserade hanteringen av mittfältaren. Och han passade också på att kritisera Roberto Mancini och landslaget.

– Om man nu måste spela med Jorginho i landslaget så skulle jag påstå att min Montolivo, som behandlat skandalöst, är mycket bättre, säger Branchi till Corriere dello Sport. 

Agenten, som har flera italienska spelare i sitt stall, passade också på att diskutera målvaktsfrågan, där han ville ha in en till klient i landslagselvan.

– Varför ska Donnarumma alltid starta? Vi pratar om insatser, inte individer. Sirigu var en av de bästa målvakterna förra säsongen, medan Donnarumma slutade dåligt och har börjat denna säsong svagt. Gigio var avgörande mot Polen, ja. Han är en bra målvakt. Men det underliggande problemet är något annat, vi (Italien) har inte fått fram en mästare på 15 år och ingen frågar varför.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar