Landslaget

Italien – Albanien flyttas till Genua

De senaste dagarna har staden Genua drabbats av kraftiga skyfall som lett till att stora delar av staden och hela regionen står under vatten. Det italienska fotbollsförbundet (FIGC) vill bidra med sin del för att hjälpa staden och dess invånare. Därför har man föreslagit att landskampen mellan Italien och Albanien den 18:e november ska spelas på Stadio Luigi Ferraris i Genua. Matchen var från början planerad att spelas på Stadio Ennio Tardini i Parma. I ett pressmeddelande skriver fotbollsförbundet:

”FIGC och det italienska landslaget vill bidra med sin del för att hjälpa staden Genua, som drabbats hårt av översvämningar de senaste dagarna. Fotbollsförbundets ordförande Carlo Tavecchio, som redan har haft önskemål om att införa en rad initiativ för att hjälpa Genuas invånare, har den här morgonen föreslagit att Stadio Luigi Ferraris ska stå värd för landskampen som ska spelas den 18:e november. Förslaget har stöd av Genoas president Enrico Preziosi, Sampdorias president Massimo Ferrero och Parmas president Tommaso Ghirardi, som tidigare gett sitt godkännande för att matchen Italien – Albanien skulle spelas i Parma.”

Förbundsordförande Carlo Tavecchio tillade: ”Fotbollen måste alltid visa medlidande med landet då det drabbats av tragedier. Vi är medvetna om den samhälleliga roll vi har och det är därför vi erbjuder ett verktyg för rekonstruktion och bidrar i första hand för att allt ska återgå till det normala med ett konkret bidrag och stöd som Gli Azzurri och hela fotbollsvärlden kommer att ge folket i Ligurien”

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar