Landslaget

Immobile hyllar tysk fotboll

Ciro Immobile och Simone Zaza väntas starta tillsammans på topp för Italien mot Azerbajdzjan på fredag. Idag höll de presskonferens  ihop och detta är vad den förstnämnde att att säga.

Ciro Immobile inledde att prata om skillnaden mellan att spela i Dortmund och i landslaget:

”Ärligt talat så hände motsatsen med mig för vad som har hänt för Simone. Jag hade problem i klubblaget men efter att ha återvänt från landslaget så har det hänt många viktiga saker i Borussia. Konkurrensen är stenhård så rotationen där är normal. Jag gjorde mål i Bundesliga och i Champions League så att spela i landslaget i september var viktigt för mig mentalt. Om tysk fotboll är bättre än italiensk? I flera aspekter, ja. Publiken, de mindre lagen, sättet folket lever för fotbollen. Borussia har inte en bra tid just nu, men fansen är nära oss och ingen ifrågasätter Klopp.”

Immobile fortsatte att prata om skillnader i landslaget sedan Antonio Contes inträde:

”Jag ser en enad grupp just nu. Laget har ett och samma mål: att bära tröjan med respekt och stolthet. Jag ser inte elva startspelare och sedan resten. Vi är en grupp och det var också något jag väntade mig från Conte.”

Immobile fick fortsatt frågor om sin anfallskompis Simone Zaza:

”Vad jag gillar med Simone? Vi är ett ignorant par. Jag gillar hans fysik… haha. Han är alltid tjurig och het, vilket är väldigt viktigt. Han har tydliga färdigheter på planen och en vilja att uppnå framgång[…] Om jag skulle råda honom att flytta till Tyskland? Vi har redan pratat om det under förra landslagssamlingen. Han frågade mig om anledningen till att jag flyttade och jag berättade att det var enkelt: Borussia gav mig löften som de andra italienska lagen inte lyckades ge mig. Jag spelar i ett topplag, i en prestigefylld klubb och jag är väldigt lycklig över det. Jag hoppas att han väljer sin egen väg utan några råd. Han är kapabel att välja själv.”

Avslutningsvis kom de sedvanliga frågorna om Mario Balotelli:

”Balotelli? Det finns andra anfallare som gör det bra nu. Högkvalitativa spelare som gör det bra och förtjänar denna plats. Jag känner Mario väl, han är en bra kille men det är upp till tränaren att välja trupp.”

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar