Högmo var besviken över antalet skapade målchanser.

EM-kval

Högmo: ”Italien är ett av de starkaste defensiva lagen som finns”

Norges förbundskapten Per-Mathias Högmo var ödmjuk efter förlusten mot Italien när han svarade på frågot på presskonferensen.

Vad tycker du såhär direkt efter 0-2 mot Italien?

– Vi lyckades relativt bra i första halvlek. Vi pressade relativt högt och vann bollen bra i vissa situationer. Vi genomförde en bra halvlek. I andra halvlek ser vi att vi inte räcker helt till och att Italien har många individuellt skickliga spelare.

– Ser vi som på laget som startade idag så är det mycket nytt. Det är mycket ungt och många saknar erfarenhet. Matchen som var idag ger oss mycket lärdom.

Vilket spelsystem ska ni använda om ni har denna match i åtanke?

– Vi har jobbat mycket med 4-4-2. Mot Ryssland hade vi svårt, men det gick bättre mot England. Idag ville vi jobba med hög press men mot ett av världens bästa lag men de straffar oss när vi öppnar oss för mycket.

Oroar skillnaden dig mellan er och Italien?

-Det finns såklart saker att göra. Vi måste komma ihåg att vi möter ett mycket starkt lag.

Är du oroad över bristen på skapade lägen?

I första halvleken skapade vi få målchanser och i den andra inga alls. Italien är ett av de starkaste defensiva lagen som finns och idag såg vi den höga kvaliteten.

Vad saknar du mest idag?

– Vill egentligen inte gå in på det. Men idag spelar spelare ihop som aldrig tidigare har spelat ihop. Det finns självklart utrymme för utveckling. Joshua (King) har spelat två stycken mycket bra landskamper.

 

Robin Blommé
robin@solocalcio.se