Landslaget

Guidetti: ”Playoff avgörs på misstagen”

John Guidetti intervjuades inför playoff-matcherna mot Italien. Anfallaren tror att vinnarna blir de som gör minst misstag i dom två matcherna som ska spelas. 

Guidetti, vars farfar kommer från Ferrara, gav honom sitt italienska efternamn och kommer att finnas med i den svenska truppen i matcherna nu på fredag och måndagen.

”Det kommer att bli två bra matcher som du inte vill förlora. Friends Arena kommer vara slutsåld med 50 000 personer, och det kommer att vara detsamma på San Siro. Jag spelade där en gång och det är en magnifik arena,” ska Celta Vigo-anfallaren ha sagt till Gazzetta dello Sport.

25-åringen fick även frågan om hur han ser på Italien som landslag.

”Italien är alltid Italien, de har ett starkt försvar och har en väldefinierad spelstil. De vill inte ge något utrymme och ibland får du chanser mot stora lag som vill attackera, men det är också svårt att göra mål på Sverige. Vinnaren blir den som gör färre misstag.”

Guidetti som har Italien i blodet fick frågan om känslorna inför matcherna som väntar för honom och för Sverige.

”Det är klart att det är en speciell match för mig. Jag har italienskt blod, vi har ett hus i Rom och min farfar är begravd i Ferrara och vi brukar gå och hälsa på lite då och då.”

”Jag gillar Italien, men jag älskar Sverige,” avslutade Guidetti intervjun med.

Källa: football-italia

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar