Landslaget

Florenzi inför playoff: ”Det kommer inte att bli lätt för oss”

På fredag möts Sverige och Italien i den första av två matcher som kommer att avgöra vilket av lagen som får delta i nästa sommars VM. En som ser fram emot matcherna är Romas Alessandro Florenzi som är tillbaka i landslaget efter knäskadan han ådrog sig i våras. -Jag är glad och stolt över att få komma tillbaka till landslaget för en så svår playoffmatch. Det är svårt, men vi är Italien och vi är inte rädda för något lag. Vi kommer att behöva mycket hunger och cynism, men de unga spelarna kommer också att vara avgörande. Jag befinner mig någonstans i mitten. Jag har varit med i landslaget några år men det är ingenting jämfört med de mer erfarna i laget, som har gjort oss medvetna om vad som måste vara vårt gemensamma mål: vi måste gå till VM.

Under presskonferensen på Coverciano gav den 26-årige mittfältaren även sin syn på motståndarna Sverige. -Alla vet att detta är en oerhört viktig match, de är fysiska, de är kompakta och de rör sig som ett lag. Vi måste ta fram våra egna kvalitéer, av vilka det finns många, och vi måste hålla jämna steg med dem. Alla drömmer om att spela i ett VM, jag fick inte göra det 2014, men jag kommer ge mitt liv på planen för att få göra det 2018.

Sverige saknar ju som bekant Zlatan Ibrahimovic, som slutat i landslaget, men Florenzi vägrar att underskatta motståndarna. -Vi är lite mindre skrämda eftersom Ibra är en av de bästa spelarna i världen, men de har många bra spelare där framme. Med det sagt har vi ett fantastiskt försvar, det bästa i världen. De har många spelare som spelar i toppligor runtom i världen och de har slagit ut lag som Nederländerna som alltid är med där uppe. Det kommer inte att bli lätt för oss, men det kommer det inte bli för Sverige heller.

 

 

Danny Salo
danny@solocalcio.se

Relaterade artiklar