Landslaget

Darmian: ”Alltid kul att representera Italien”

Det drar ihop sig till VM-kval, och Matteo Darmian är med i Italiens trupp. Ytterbacken talade om det, men också om förhållandet till José Mourinho.

Matteo Darmian hade svårt att få speltid i Manchester United i början av säsongen, men de sista veckorna har han fått fler chanser, bland annat efter ett par skador i laget. Football Italia rapporterar att det är en nöjd ytterback som gör sig redo för landslagsspel.
– Det är alltid trevligt att vara en del av den italienska truppen. Det är alltid härligt att representera mitt land, och jag är väldigt motiverad att göra det. När du inte får spela är det uppenbart att det är risk att inte bli kallad, men jag har fortsatt arbeta hårt och spelat mer de senaste veckorna, sade Darmian.

Den bristande speltiden gjorde att Darmian ryktades vara på väg bort från Manchester United. Inter pekades ut som ett alternativ, men italienaren tror inte på uppgifterna om att José Mourinho ville bli av med honom.
– Ville José Mourinho slänga ut mig? Jag har läst såna saker, men jag tror inte att det är sant. Jag fortsätter jobba på mitt sätt, och att arbeta för att förbättra mig och att ge tränaren uttagningshuvudvärk. Jag tänker inte på transfermarknaden, det är för tidigt, sade Darmian.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar