Coppa Italia

Conte rasande på förbundet – ställer in träningsläger

Under gårdagen hölls ett möte på det italienska fotbollsförbundet. Ett av diskussionsämnena var att slå fast ett datum för Coppa Italia-finalen. Man pratade också om ett tilltänkt träningsläger för Gli Azzurri under februari. Besluten föll inte direkt alla i smaken.

Det italienska förbundet med Carlo Tavecchio i spetsen hade igår ett möte om framtiden. Bland annat diskuterade man vilket datum Coppa Italia-finalen ska ske. Antonio Conte föreslog att det skulle spelas under brinnande Serie A-säsong, men tillslut beslöts det finalen kommer att spelas den 21 eller 22 maj. Serie A avslutas den 15 maj. I och med detta kommer inte Coppa Italia-deltagarna inte få någon semester mellan Serie A och sommarens EM-slutspel, vilket inte Conte är helt nöjd med, enligt Gazzettaworld.

Samma källa rapporterar dessutom att det klubbades fast att inga spelare från Lazio, Fiorentina, Napoli, Juventus eller Roma kommer få vara med på Contes tilltänkta landslagsläger den 8-10 februari. Detta på grund av Europacupsspel, men värt att notera är att matcherna i Europa inte spelas förrän kring 25 februari. Som en följd av detta har Conte valt att ställa in träningslägret eftersom han inte kan få med sig sina nyckelspelare.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar