Landslaget

Conte: ”Jag stannar i landslaget”

Under gårdagen blossade rykten upp kring att Antonio Conte idag skulle diskutera en eventuell avgång från förbundskaptensposten med FIGC’s president Carlo Tavecchio. Nu har mötet ägt rum och den förre Juventus-tränaren bekräftar att han stannar.

Enligt uppgifter från bland annat Corriere dello Sport skulle Contes tveksamhet till en fortsättning ha handlat om att han var besviken över samarbetet från klubbarna och förbundet. En landslagssamling, som var planerad i februari, blev inställd då Juventus och Roma inte ville släppa sina spelare rapporterades ha upprört Conte. Rykten kring att både Milan och PSG var mycket intresserade trissade upp spekulationerna ytterligare, men enligt han själv har han aldrig tänkt på att sluta. Till Mediaset uttalade han sig om situationen:

”Jag finner mig själv att prata om en unik och oväntad situation. Jag kan inte upprepa mer vad jag alltid har sagt. Jag har inlett en väg med landslaget, som enligt kontraktet innefattar EM. Låt oss arbeta tillsammans med vetskap om att det finns svårigheter. För min del och för presidenten finns det en stor entusiasm och vilja att göra något oväntat. Jag vill få ett slut på dessa frågor angående mitt vara eller inte vara i landslaget. Jag kommer stanna till slutet av kontraktet oavsett om någon gillar det eller inte.”

Även presidenten Tavecchio uttalade sig och bekräftade att förbundskaptenen kommer att stanna:

”Vi tror på Conte, men han får jobba med de resurser han har. Vi har satsat mycket på honom, vad ni hör är bara snack. Vi vill förnya hans kontrakt, inte avsluta det.”

Källa: Tuttomeratoweb.com

 

 

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se