Conte var nöjd på presskonferensen.

EM-kval

Conte: ”Jag behöver spelare som är hungriga”

Antonio Conte var mycket nöjd över segern mot Norge när han satte sig ner och träffade den samlade journalistkåren på presskonferensen efter matchen.

– Vi har varit tillsammans i nio dagar. Nio intensiva dagar. Man måste lära sig att jobba med nya spelare, nya personer.

Vad tycker du om  matchen?

– En nästan perfekt match. Matchen blev som jag hade drömt om. Jag var inte rädd, men detta var en ny upplevelse för mig. Många unga spelare spelade idag. Helt ärligt, så kunde jag inte fått en bättre start än denna.

Vad tycker du mer eller mindre om med matchen och din åsikt om Zazas prestation?

– Simone gjorde det mycket bra tillsammans med Ciro och de är båda moderna spelare. De kan förbättra sig precis som resten av laget. De var farliga framför målet hela tiden. Det är kul att kunna premiera unga spelare på 23-24 år. De är vår nutid och vår framtid. Det finns mycket att jobba med, men det är viktigt att vi lär känna varandra. Det är spelare som är stolta att bära denna tröja. De har vilja.

Var Norge en sämre motståndare än vad du förväntade dig?

– Norge är ett lag som är beslutsamma och det är inte lätt att spela mot dem. Vi spelade bra idag, med bra intensitet, beslutsamhet och koncentration. Det var därför vi vann, men för många andra lag blir Norge svåra att möta.

På en veckan har Zaza gått från en nyhet i truppen till att bli en startspelare. Hade du väntat dig det?

– Som tränare kollar jag på vad som görs på planen och värderar utifrån det. Det är mitt jobb. Zaza har viktiga kvaliteter. Han är en spelare som är hungrig, precis som Immobile. De har stolthet och ger allt. Idag har alla, precis som mot Holland, kämpat tillsammans. Det är viktigast att skapa ett lag med stort L. Vi spelade inte bara på en hög teknisk nivå, utan även med en hög moral.

Hur är din filosofi taktiskt sett i landslaget och vad tyckte du om De Rossis match?

Man måste spela en spel som man känner igen. Situationerna måste man lösa med talang och list. Vi jobbar med att försöka behålla ett bollinnehav och söka spel diagonalt och i djupled.  Detta tränar vi på. Detta är inget tiki-taka, det är possession-fotboll. Det finns såklart saker att förbättra. Vi gjorde det enligt mig mycket bra. De Rossi gjorde det mycket bra i sin roll och vi har snabba forwards

Var ditt beslut om Balotelli bara tomma ord eller är detta en revolution?

Finns ingen revolution, men jag tittar inte bakåt. Jag har behov av spelare som är hungriga. Det finns ett behov av spelare som jobbar och spelar för laget. Precis som Zaza, Immobile och De Rossi gjorde till exempel.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se