EM 2016

Conte: ”Ingen var på min sida”

Efter att ha överraskat allt och alla tog igår Italiens EM-saga slut. Straffläggningen kunde ha slutat hur som helst, men som vanligt blev det Tyskland som i slutändan segrade. Detta innebär inte bara att Italien är ute ur turneringen, utan också att Antonio Conte gjort sin sista match som förbundskapten. På presskonferensen efter matchen förklarade han varför.

– Jag tog beslutet att lämna för ett bra tag sedan. Jag kommer inte förneka att det fanns stunder jag hade velat fortsätta, men jag ställdes inför flera händelser som jag inte kunde ignorera. Ska jag vara ärlig så var ingen på min sida. Inte ens ni, journalisterna. Jag har alltid krigat mot alla. Jag jobbade för laget, inte för mig själv. Vissa personer gillar att skapa oreda och få publicitet. Jag har aldrig känt stödet från någon. Jag har haft förbundets president nära, men bara till en viss grad.

För Conte väntar nu istället en ny utmaning i en ny liga. Chelsea blir nästa anhalt.

– När jag beslutade mig för att inte fortsätta så berättade jag det för presidenten och efter det dök denna stora Chelsea-möjlighet upp, så jag sa ja. Min framtid är i klubbfotbollen igen. Om några dagar börjar den nya säsongen och jag hade önskat att slippa semester om det hade betytt att jag skulle få vara kvar i EM lite längre. Jag kommer nu ta en veckas ledighet för att skaka av mig detta och sen börjar ett nytt äventyr. Vi vet att det kommer bli svårt, men jag gillar denna typ av utmaning.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar