Landslaget

Conte: ”Han är frekvent startspelare i Liverpool”

Fenomenet Mario Balotelli kommer aldrig ensam. Idag fick Antonio Conte känna på journalisternas intresse kring Liverpool-stjärnan när förbundskaptenen höl presskonferens inför det stundande EM-kvalet.

Mario Balotelli blev under gårdagen åter uppkallad i landslaget. Det är första gången Antonio Conte plockar ut honom och matchen mot Kroatien blir första medverkan i Gli Azzurri sedan laget åkte ur VM i somras.

Idag höll Antonio Conte presskonferens och självklart var frågorna om Balotelli många.
– För en månad sedan var jag tvungen att förklara varför jag inte valde honom, idag är jag tvungen att förklara varför. Det enkla svaret är att Italien, efter besvikelsen i VM, försöker bygga någonting vackert vi kan ta med oss till kvalgruppen och förhoppningsvis till ett bra EM. Det är planerat att Balotelli är uppkallad för att vi ska kunna se honom. Du kan inte döma en spelare på vad du hör. Självfallet är det korrekt att vi bedömer honom från nära håll. Jag föredrar att jobba såhär eftersom jag tycker det är rätt att testa spelarna i spelet för att se om de har de tekniska och taktiska kunskaperna för att passa in i mitt spel. Om han blivit uppkallad under sin livs värsta period? Han är frekvent startspelare i Liverpool, många andra spelare brukar inte ens starta. Kanske är det bäst för honom att han inte kommer från en positiv period. Han är tillgänglig för landslaget och jag kommer övervaka honom noggrant.

Även Alessio Cerci är tillbaka i landslaget, vilket Conte fick argumentera för.
– Samma sak gäller även för Cerci. De har bägge egenskaperna som krävs, men har det svårt utomlands. Det är min uppgift som tränare att utvärdera och se vad de kan göra för landslaget. Att exkludera spelare redan från start verkar meningslöst enligt mig. Med detta sagt hoppas jag att ni slipper fråga varför jag tagit ut den ena men inte den andra.

Conte fick frågan om Balotellis landslagsplats kom efter påtryckningar från Puma, som sponsrar både spelaren och landslaget.
– Låt oss prata om seriösa saker… Här är alla spelare lika mycket värda. Mario är en av fem anfallare. Om han är bra får han spela, annars blir det bänken eller läktaren. Felet tidigare var att Mario särskiljdes från resten.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar